En Livsviktig Podd

Välkommen till En Livsviktig Podd – eHealth Arenas podd om e-hälsa och digitalisering!

De första avsnitten av podden fokuserar på arbetet mot framtidens rehabilitering och habilitering i Kalmar län. Arbetet sker i ett uppstartsprojekt, som är ett samarbete inom eHealth Arena där Region Kalmar län, länets kommuner, akademi/universitet och näringsliv samverkar. Arbetet är initierat av länets habiliterings- och rehabiliteringsverksamheter inom region och kommun.

Podden finns här på vår hemsida och där poddar finns. Du kan alltså lyssna via exempelvis Spotify, Apple Podcasts (iPhone) eller Google Podcasts (Android) direkt i din mobiltelefon. Genom de tjänsterna kan du också prenumerera på podden så att nya avsnitt laddas ner automatiskt. Här kan du läsa mer om hur det fungerar:

Trevlig lyssning!

En Livsviktig Podd - avsnitt 1

I det första avsnittet får du som lyssnare bland annat mer information om vad som ska göras, varför och hur, men du får också höra från en personalrepresentant och två patientrepresentanter vilka förväntningar och tankar de har angående framtidens habilitering och rehabilitering.

En Livsviktig Podd - avsnitt 2

I det andra avsnittet ges en uppdatering om det arbete som skett hittills, med bland annat patientresor, och lyssnarna får ett smakprov på begreppet Nära vård, som blir temat för avsnitt 3 som kommer i december.

En Livsviktig Podd - avsnitt 3

Vad är Nära vård? Vad innebär det för dig som jobbar inom vård och omsorg? Hur kommer upplevelsen för dig som patient att förändras?

Det är frågor vi ställer i avsnitt tre av En Livsviktig Podd.

En Livsviktig Podd - avsnitt 4

Vi inleder årets första podd med en tillbakablick på året som gick. Vad har hänt så här långt och vad händer framöver?

Svaren får du i avsnitt 4.

En Livsviktig Podd - avsnitt 5

I det femte avsnittet av En Livsviktig Podd ska vi tillsammans åka framåt i tiden. Är det verkligen möjligt tänker ni? Absolut, luta er tillbaka och häng med till år 2062.

En Livsviktig Podd - avsnitt 6

Det har åter blivit dags för att ta pulsen på projektet Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära.

Var är man idag och vilka insikter har man kommit fram till så här långt? Detta är några frågor vi får svar på i det sjätte avsnittet av En Livsviktig Podd.

 

En Livsviktig Podd - Avsnitt 7

I det sjunde avsnittet av En Livsviktig Podd har det blivit dags att titta på näringslivets roll i framtidens habilitering och rehabilitering.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 8

Uppstartsprojektet Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära går in på upploppet. Vad har hänt den senaste tiden och vad händer nu på slutet? Det ska vi ta reda på!

En Livsviktig Podd - Avsnitt 9

Uppstartsprojektet Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära är så gott som i mål. Vad har vi lärt oss under resans gång och vad tar vi med oss i det arbete som nu ska göras? Svaren på dessa frågor får du i det nionde avsnittet av En Livsviktig Podd.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 10

Vi återvänder till arbetet med Framtidens habilitering och rehabilitering är nära. Vad har hänt efter sommaren och vilka goda exempel kan vi lyfta fram från vårt avlånga län? Hör Emma Fermskog och Frida Jonsson från teamet som jobbar med Tidig rehab i Nybro kommun berätta mer om det arbete som gjorts med tidiga rehab-insatser, som fick omsorgsnämndens kvalitetspris 2022.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 11

Vi har kommit fram till årets sista podd och vi vänder åter tillbaka till Framtidens habilitering och rehabilitering är nära. Vad har hänt under hösten och vad ser vi fram emot kommande år? Svaren får du i avsnitt 11 av En Livsviktig Podd.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 12

I årets för avsnitt av En Livsviktig Podd fortsätter vi att lyfta fram goda exempel från arbetet med Framtidens habilitering och rehabilitering är nära. I det här avsnittet beger vi oss till Oskarshamn där Cecilia och Beatrice jobbat med samverkansformer ur ett Nära vårdperspektiv för de invånare som är i behov av rehabilitering.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 13

Läxan från förra året var att göra samordnade rehabplaner mellan kommun och region. Hur har det gått och vad kan vi lära oss av de som gjort sin rehabplan? Alla svar får ni i avsnitt 13 av En Livsviktig Podd.

En Livsviktig Podd - Avsnitt 14

Vad kan skog, mossa, mountainbike och fika i det fria göra för vår psykiska hälsa? I avsnitt 14 av En Livsviktig Podd träffar ni arbetsterapeuten Therese Rosenkvist som startat projektet Häng med oss ut. Hör om hur idéen uppstod och vad naturen kan göra för oss människor.

Klicka här för att se filmen om Häng med oss ut >>