Pressmeddelanden

Här hittar du pressmeddelanden från eHealth Arena.

Pressmeddelande 2021-04-12: Nu lanseras digitalt showroom för e-hälsa i hemmet

PRESSMEDDELANDE 2021-04-12

Nu lanseras digitalt showroom för e-hälsa i hemmet

Nu lanseras eHealth Arenas digitala showroom för e-hälsa i hemmet som möjliggör för besökare, oavsett var de befinner sig, att lära sig mer om hur digital teknik används för att underlätta vård i hemmet.

Inom ramen för Region Kalmar läns satsning inom e-hälsa, eHealth Arena, öppnades i oktober 2020 ett showroom för e-hälsa i hemmet i Kalmar Science Parks lokaler i Kalmar. Nu lanseras showroomet även i ett digitalt format via eHealth Arenas hemsida.

– Vi är mycket glada över att nu även kunna erbjuda en digital version av vårt showroom. Det ger en möjlighet för alla att se exempel på hur vård kan utföras med hjälp av digitala lösningar i hemmet. Oavsett var man befinner sig går det att besöka rummet, något som vi ser som en enorm styrka inte minst beaktat smittläget, säger Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena.

Det digitala showroomet visar lösningar från ett tjugotal leverantörer. I en autentisk sovrumsmiljö kan besökare navigera runt och lära sig om och se exempel på olika lösningar som till exempel digitala lås, egenmonitorering av kroppens vitala parametrar, trygghetskamera, läkemedelsrobot, hjälpmedel för diabetes och mycket annat.

– Den digitala utvecklingen har stora fördelar för landsbygdskommuner med många hemtjänstkunder och långa avstånd, säger Stihna Johansson Evertsson, ordförande kommunstyrelsen, Högsby kommun. Tekniken underlättar kommunikationen med vård och omsorg och skapar i förlängningen möjligheten att kunna bo kvar i sitt eget hem längre.

Ett av företagen i showroomet är Kiwok, som visar sin lösning för distansmonitorering av vitala parametrar med en EKG-tröja med alla mätutrustningar på rätt plats då tröjan är på.

– Det är jätteviktigt att människor med olika roller i samhället får se hur digitala vårdlösningar ser ut, att nu kunna göra det genom webben också är ju jättebra.När man pratar om digitalisering inom vården tänker många på administrativa funktioner såsom journaler och så vidare. Vi vill nå ut med de digitala lösningarna för patientens nytta, säger Anders Björlin, CTO och grundare, Kiwok.

Det digitala showroomet är tillgängligt via eHealth Arenas hemsida: www.ehealtharena.se/showroom. Det fysiska showroomet i Kalmar är tillfälligt stängt på grund av covid-19, men öppnar igen så fort läget tillåter.

Kontakt
Fia Mårdfelt
Projektledare, eHealth Arena
Tele: 072-466 73 94
fia.mardfelt@ehealtharena.se

Pressmeddelande 2020-10-02: Nu öppnar nytt showroom för e-hälsa i hemmet

PRESSMEDDELANDE 2020-10-02

Nu öppnar nytt showroom för e-hälsa i hemmet

Den 2:a oktober invigs “Showroom e-hälsa i hemmet”. I en autentisk sovrumsmiljö visas exempel på hur digital teknik kan användas för att bedriva vård i hemmet.

Inom ramen för Region Kalmar läns satsning inom e-hälsa, eHealth Arena, öppnar nu ett showroom för e-hälsa i hemmet i Kalmar Science Parks lokaler på Varvsholmen i Kalmar. Rummet, som är uppbyggt som ett vanligt sovrum, visar lösningar för vård i hemmet och är tänkt att ge både användare och vårdpersonal möjlighet att se och testa lösningar.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda en plats för alla i länet som är intresserade av att få “känna och klämma” på de e-hälsolösningar som redan idag finns på marknaden, säger Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena. Här kan man se hur lösningar i vården fungerar för mig, oavsett om jag är en användare eller personal som ska arbeta med lösningen i min vardag.

Showroomet visar lösningar från ett femtontal leverantörer och besökarna kan bland annat se och lära sig mer om digitala lås för omsorgen, distansmonitorering av kroppens vitala parametrar, trygghetskameror, läkemedelsrobotar, ett mobil-uppkopplat hjälpmedel för diabetes samt säkra videomöten för äldreomsorgen.

– E-hälsa är ett utvecklingsområde för Region Kalmar län och vi tror mycket på potentialen inom området, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, Region Kalmar län. Genom att visa exempel på lösningar hoppas vi öka nyfikenheten, men framförallt stimulera till en ökad efterfrågan och en ny- och vidareutveckling av digitala lösningar. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för företag inom e-hälsa att utvecklas och verka i Kalmar län.

Showroomet är öppet för allmänheten men på grund av rådande restriktioner avseende folksamlingar behöver man boka sitt besök i förväg. Besökande grupper får bestå av max fem personer och bokningsförfrågningar skickas till info@ehealtharena.se

Showroomet invigs under den årliga och nationella temadagen Digital Idag, som har som mål att inspirera alla att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. 215 aktörer från samhällets alla hörn medverkar och sammantaget arrangeras 280 aktiviteter på 110 orter.

Kontakt
Fia Mårdfelt
Projektledare, eHealth Arena
Tele: 072-466 73 94
fia.mardfelt@ehealtharena.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på eHealth Arenas nyhetsbrev och godkänner att mina personuppgifter hanteras enligt följande villkor.