PRESSMEDDELANDE 2020-10-02

Nu öppnar nytt showroom för e-hälsa i hemmet

Den 2:a oktober invigs “Showroom e-hälsa i hemmet”. I en autentisk sovrumsmiljö visas exempel på hur digital teknik kan användas för att bedriva vård i hemmet.

Inom ramen för Region Kalmar läns satsning inom e-hälsa, eHealth Arena, öppnar nu ett showroom för e-hälsa i hemmet i Kalmar Science Parks lokaler på Varvsholmen i Kalmar. Rummet, som är uppbyggt som ett vanligt sovrum, visar lösningar för vård i hemmet och är tänkt att ge både användare och vårdpersonal möjlighet att se och testa lösningar.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda en plats för alla i länet som är intresserade av att få “känna och klämma” på de e-hälsolösningar som redan idag finns på marknaden, säger Fia Mårdfelt, projektledare, eHealth Arena. Här kan man se hur lösningar i vården fungerar för mig, oavsett om jag är en användare eller personal som ska arbeta med lösningen i min vardag.

Showroomet visar lösningar från ett femtontal leverantörer och besökarna kan bland annat se och lära sig mer om digitala lås för omsorgen, distansmonitorering av kroppens vitala parametrar, trygghetskameror, läkemedelsrobotar, ett mobil-uppkopplat hjälpmedel för diabetes samt säkra videomöten för äldreomsorgen.

– E-hälsa är ett utvecklingsområde för Region Kalmar län och vi tror mycket på potentialen inom området, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, Region Kalmar län. Genom att visa exempel på lösningar hoppas vi öka nyfikenheten, men framförallt stimulera till en ökad efterfrågan och en ny- och vidareutveckling av digitala lösningar. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för företag inom e-hälsa att utvecklas och verka i Kalmar län.

Showroomet är öppet för allmänheten men på grund av rådande restriktioner avseende folksamlingar behöver man boka sitt besök i förväg. Besökande grupper får bestå av max fem personer och bokningsförfrågningar skickas till info@ehealtharena.se

Showroomet invigs under den årliga och nationella temadagen Digital Idag, som har som mål att inspirera alla att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. 215 aktörer från samhällets alla hörn medverkar och sammantaget arrangeras 280 aktiviteter på 110 orter.

Kontakt
Fia Mårdfelt
Projektledare, eHealth Arena
Tele: 072-466 73 94
fia.mardfelt@ehealtharena.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på eHealth Arenas nyhetsbrev och godkänner att mina personuppgifter hanteras enligt följande villkor.