eHealth Arena Summary 2019-22

20 oktober 2022 | Aktiviteter

Välkommen att ta del av resultat och lärdomar från de första tre åren av satsningen eHealth Arena!

Vi presenterar lärdomar och resultat från en rad av alla de olika aktiviteter och initiativ som genomförts under satsningens första tre år. Avslutningsvis presenteras också vad som händer när nästa fas av satsningen tar vid – från eHealth Arena 1.0 till 2.0 – en fortsatt livsviktig satsning!

Datum: 20 oktober 2022
Tid: 10.00-16.30
Plats: Utblicken, Jonas Mat & Event, Varvsholmen, Kalmar

Program

10.00-10.10 Inledning
Fia Mårdfelt, eHealth Arena och Mattias Adolfson, Region Kalmar län, går igenom målsättningen med satsningen och vad som uppnåtts så här långt. Vilka är de viktigaste initiativen? Höjdpunkter? Vad är kvar att lösa?
10.10-10.30 Vad visste vi om digitalisering inom omsorgen?
Fia Mårdfelt och Erik Thuné från Atea går igenom bakgrunden till eHealth Arenas showroom. Vi får också höra Atea berätta om mervärdet för ett bolag att synas i både ett fysiskt och digitalt rum.
10.30-10.40  Behöver idébärare och entreprenörer hjälp?
Fia Mårdfelt och Kalle Blohm, Kalmar Science Park, samtalar om innovationssystemet, hur en bolagsresa kan se ut och vilket stöd entreprenörer kan få på vägen.
10.40-12.00 Från testmiljöer till investerare: förutsättningar för både regional näringslivstillväxt och utveckling av vård och omsorg
Från CAD till börsen – Zoomabilitys huppeguppsfärd med kapital som bränsle
Björn Larsson, Beels Consulting, berättar om sina erfarenheter från Zoomability och hur erfarenheter förvandlas till konkret hjälp att utveckla och stötta andra svenska bolag.
Finansiell ingenjörskonst
Klas Ehnemark, Knowing Company, berättar om sin komplexa affärsidé, att prata med datorn och hur man får andra att satsa på idéen.
Hur lägger man pusslet?
Anna Wahlstam, YourStrength, berättar om när egna erfarenheter leder till en affärsidé och en krokig resa.
Många Deep Tech-bolag lämnar Sverige – vad kan vi göra bättre regionalt för att de ska stanna?
Jan Furuvald, NorthernLight Diagnostics, berättar om sina erfarenheter från Skandinavien, Sverige och Kalmar län – vad erbjuder vi och vad saknas?
Rätt typ av investerare för startupens olika utvecklingsfaser
Ola Öhrling & Björn Mortensen, Enzo Way, berättar tillsammans med investerarna Jerry Håkansson och Linnea Öman om resan från 40 papperspärmar om personlig utveckling till en intuitiv app – går det och vem vill satsa pengar på det?
12.00-13.00 Lunch
13.00-13.50 När olika världar möts
Hack för hopp & hälsa!
Kristina Appert, Kalmar kommun och Mats-Ola Svensson, CGI, berättar om när Socialförvaltningen i Kalmar kommun och eHealth Arena fångade ett behov och tillsammans genomförde  ”Hack för hopp och hälsa” i oktober 2021 och vad som har hänt sedan dess.
Hur realiserar man en handlingsplan med 12 kommuner och en region?
Stefan Bragsjö, Region Kalmar län, Ewa Sveding, Nybro kommun, Ulrika Bokén, Region Kalmar län och Anna-Lena Nilsson, Linnéuniversitetet, berättar om arbetet inom länsgrupp hab/rehab.
13.50-14.10 Är alla digitalt inkluderade?
Hur ser det ut 2022?
Dino Viscovi, Linnéuniversitetet, berättar om den digitala inkluderingen i Sverige och bakgrunden till Support 2025. Hur ser det faktiskt ut och kommer alla att vara med på det digitala tåget så småningom?
14.10-14.35 Nätverkande!
Health Data Sweden
Evalill Nilsson, Linnéuniversitetet, ger oss en inblick i det arbete som gjorts tillsammans med ytterligare 17 parter för att bilda den europeiska digitala innovationshubben ”Health Data Sweden”.
TechHeads – här för att stanna!
Louise Östlund, Kalmar Science Park, ger oss en summering av den nyss genomförda it-konferensen tillsammans med ett av partnerföretagen.
14.35-15.00 Fika
15.00-15.30 Reflektioner utifrån
Christina Johannesson, Cajalma, har varit projektets följeforskare och externa utvärderare under alla tre åren. Här ger hon sina reflektioner på arbetet.
15.30-16.00 Nu blir eHealth Arena 1.0 eHealth Arena 2.0!
Helena Nilsson, Region Kalmar län och Ann-Charlotte Larsson, Linnéuniversitetet, berättar om hur arbetet nu tas vidare och växlas upp.
16.00 => Summering, mingel och snittar
Helena Nilsson, Region Kalmar län och Louise Östlund, Kalmar Science Park, summerar dagen och de tre år som varit.

 

Konferensen är kostnadsfri. Vi bjuder på fika och lunch.

Registreringen till konferensen är nu stängd. Vid frågor, vänligen kontakta: maria.eifrem@ehealtharena.se alt. 072-466 73 79.