Johan Hallenborg ny verksamhetschef för eHealth Arena

20 september 2023 | Nyheter

Vi hälsar Johan Hallenborg, ny verksamhetschef på eHeatlh Arena, varmt välkommen in i gänget!

Johan Hallenborg tillträder rollen som verksamhetschef för eHealth Arena den 1:a november

Hej Johan! Välkommen till eHealth Arena, vem är du?
Jag är uppvuxen i Växjö, där jag läste vid Teknikum och Högskolan i Växjö. 1995 flyttade jag till Kalmar för att börja på Telia Data och har arbetat med IT och digitalisering sedan dess. De första åren bodde familjen inne i Kalmar för att sedan flytta till Drag, som ligger strax norr om Kalmar. Att bo vid kusten är numera ett måste.
Som person har jag lätt för att se nya möjligheter, sätta mig in i och förstå verksamheter och utifrån det kunna se helheten och definiera orsak och verkan. Jag är bra på att bygga samarbeten och kan hantera många kontaktytor och har ett stort inbyggt driv. Det ska också finnas utmaningar, då trivs jag bäst. Så det är egenskaper som jag hoppas blir till nytta i mitt nya jobb.

Vad gjorde du innan du började på eHealth Arena?
Jag har varit digitaliseringschef för Region Kalmar län och före det var jag regionens IT-direktör. Ett arbete som innebar att leverera IT-tjänster för en effektiv och säker hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, bildningsverksamhet och regional utveckling i hela länet. Med 7 000 användare, 300 IT-system, 1 200 servrar, nätverk på 120 platser innehållande 30 000 anslutna enheter och 170 medarbetare så är det Kalmar läns största och mest komplexa IT-arbetsplats. Regionen driver all IT i egen regi, vilket betyder hela kedjan från försörjningssystem och datahallar till teknisk och funktionell systemförvaltning, support samt digitaliseringsprojekt. Så jag är väl insatt i hela kedjan för att få en väl fungerande IT-lösning.
Tidigare har jag arbetat som chef för IT-verksamheter inom Telia koncernen.

Hur känns det att kliva in i rollen som verksamhetschef för eHealth Arena?
Det känns utmanande, spännande och fantastiskt kul!
Jag har varit med på en resa inom e-hälsa under drygt 10 år, där Region Kalmar län har gått från ett antal IT-stödsystem till en sammanhållen vårdsystemmiljö. För 10 år sedan var det mycket teknikutmaningar och fokus på att göra det analoga arbetet digitalt. Idag förutsätts det en väl fungerande IT-infrastruktur, så att vi kan fokusera på verksamhetsutveckling och sammanhållna processer, funktionalitet, patientnytta, användarnytta och hur vi kan utveckla nya IT-lösningar för att i slutändan underlätta för våra invånare.
Nästa steg, och det är här jag ser det utmanande och spännande i rollen för eHealth Arena, är att e-hälsobolag, akademin, regionen och kommunerna behöver arbeta tillsammans för en fortsatt utveckling och ökad användning av e-hälsotjänster.

Vad gör du när du inte jobbar?
Efter en dag bakom skärmen och med möten gillar jag att göra något med händerna, så jag har oftast något byggprojekt på gång. I sommar har jag byggt ett utekök och i höst ska jag bygga om en carport till garage. Veteranbilar har alltid varit ett intresse och med tre veteranbilar i garaget är det alltid något som är trasigt och behöver fixas, men förhoppningsvis är det också alltid en av dem som fungerar när jag ska iväg på bilträff. Sedan gillar jag racketsporter och spelar padel och pickleball.

Johan tillträder sin tjänst den 1:a november 2023 och nås då på johan.hallenborg@ehealtharena.se alt. 0480-837 47.