Lina Waern ny verksamhetsledare för eHealth Arena

3 oktober 2022 | Nyheter

Vi hälsar Lina Waern, ny verksamhetsledare på eHealth Arena, varmt välkommen in i gänget!

Lina Waern är sedan den 3 oktober 2022 verksamhetsledare på eHealth Arena

Hej Lina! Välkommen till eHealth Arena, vem är du?
Ja, jag skulle säga att jag är en rätt så glad prick som försöker att inte ta mig själv på så stort allvar. Det kan låta banalt, men i takt med att jag blivit äldre (passerar det magiska 50-strecket inom kort) har jag insett hur viktigt det är. Och det är en förbaskat skön insikt! Utöver att vara 50 och glad, är jag mamma till tre unga vuxna underbara människor. De gör mig förbaskat stolt, varje dag.

Vad gjorde du innan du började på eHealth Arena?
Jag har haft förmånen att bo i underbar miljö på Öland och ha stimulerande och utvecklande jobb, vilket absolut inte är en självklarhet med den utbildning jag har. Jag är apotekare och i kombination med att jag trivs i ledande roller har jag huvudsakligen haft chefstjänster i apoteksbranschen och inom hälso- och sjukvården. Bland annat har jag varit affärs- och apotekschef i Vårdapoteket och ansvarade då för läkemedelsförsörjningen till regionerna i sydöstra Sverige. Under tre år var jag regionchef i en annan apotekskedja och jobbade då mer med att coacha apotekschefer till att driva sina apotek i världsklass. Två helt olika uppdrag trots att de är i samma härad! Jag har också jobbat som avdelningschef på Länssjukhuset i Kalmar, vilket var oerhört lärorikt på flera plan. Nu senast kommer jag från E-Hälsomyndigheten där jag varit involverad i såväl arbetet med NLL (Nationella läkemedelslistan) som med Covidbevis. Det som genomsyrar mitt arbetsliv, oavsett vilken tjänst jag varit på, är viljan att bidra till gott, att arbeta med människor och att skapa miljöer av trivsel och framåtanda.

Hur känns det att kliva in i rollen som verksamhetsledare?
Otroligt spännande och roligt! Jag är så glad över att ha fått den fina möjligheten att förvalta och ta det gedigna arbete som Fia & Co gjort under dessa tre år vidare. Jag är djupt imponerad av allt som åstadkommits och inser att förväntningarna på framtiden är skyhöga. Av den anledningen är jag extra glad över att alla jag mött hittills är så engagerade och positivt inställda till samarbete – för det behövs!

Vad gör du när du inte jobbar?
Oj, massor! Ibland tänker jag att jag borde bli bättre på att göra ingenting, men ändrar mig oftast väldigt fort. Jag har svårt att sitta still, gillar att röra på mig och då allra helst utomhus. Får ett lyckorus av att ge mig ut och springa, i synnerhet nu på hösten när luften är fuktig och det är lite svalare ute – älskar´t! Cykla, simma, åka skidor, ja jag gillar det mesta som innebär rörelse i kombination med frisk luft.  Det ger mig energi!

Jag tycker också om att ta mig an olika inrednings- och renoveringsprojekt – kanske lite för mycket, jag blir aldrig klar, men tycker om att se resultat och känna mig lite stolt över att ha gjort arbetet själv.

Att uppleva nytt och göra något för första gången är bland det bästa jag vet. Jag mår riktigt bra av att vara ute och resa, uppleva nya kulturer och upptäcka städer och länder jag inte varit i tidigare.

Som kontrast till allt ovan har jag börjat lösa korsord! Det kanske förresten är att göra ingenting? Gillar nuförtiden långa frukostar med nybakt bröd, flera koppar kaffe och ett korsord på bordet. Det är vardagslyx för mig.