Livsviktiga Samtal: E-hälsa och rehabilitering

3 september 2020 | Aktiviteter

Välkommen till eHealth Arenas seminarieserie ”Livsviktiga Samtal”, där vi regelbundet presenterar föreläsningar inom ämnet e-hälsa och digitalisering.

3 september: E-hälsa och rehabilitering

Det fjärde seminariet i serien Livsviktiga Samtal arrangerades i samarbete med Curest och Qinematic och handlade om digitaliseringen av vården och fysioterapi.

Corona-pandemin har enorm påverkan på samhället och många som vårdats för covid-19 behöver långvarig rehabilitering för att komma tillbaka till vardagen. Enligt experter går det inte längre att endast prata om ökad vårdskuld, utan på grund av pandemin finns nu dessutom en stor rehabiliteringsskuld.

Seminariet handlar om att digitalisera utifrån egna förutsättningar. Ämnen som behandlas är bland annat vad digitalisering innebär och komponenter av digitalisering som ofta glöms bort. I seminariet ges även några praktiska exempel av digitaliserad fysioterapi, från Skåne till Norrbotten.

Dessutom ges, genom Qinematics VD Glenn Bilby, fysioterapeut och idrottsforskare, en global utblick i hur digitaliseringen av fysioterapi och rehabilitering ser ut runt om i världen. Glenn delar också med sig av ett par praktiska exempel där olika organisationer har kommit extra långt i digitaliseringen av fysioterapi och rehabilitering.

Här kan du se det inspelade seminariet.