Poddpremiär för lokala entreprenörer

17 juni 2020 | Nyheter

Victoria Vestman och Anna Wahlstam

Anna Wahlstam, Kalmar och Victoria Vestman, Algutsrum, har nyligen släppt de två första avsnitten i sin podd ”Vi ÄR inte cancer”, en podcast om hur cancern påverkat dem och deras liv. De beskriver sig som erfarenhetsproffs med siktet inställt på livslust och vill använda sina erfarenheter till något kreativt och livsbejakande. Podden är deras första produkt, där de öppet och ärligt delar med sig av sina erfarenheter.

Anna och Victoria träffades genom att en gemensam vän och kollega tipsade Victoria om Anna och hennes blogg. Victoria skrev till Anna på Messenger och redan där upptäckte de hur mycket de hade att prata om och hur många idéer de ville förverkliga. De bestämde sig för att ses över en lunch.

– Lunchen gick alldeles för snabbt, minns Anna, och vi hade hur mycket som helst att prata om och så många gemensamma beröringspunkter, samt att vi har ett driv båda två. Och båda känner att vi inte bara kan stoppa ner allt i en box och glömma bort det, det vi varit med om har påverkat oss djupt och vi vill förvalta det på bästa sätt. Våra erfarenheter kan ju hjälpa någon annan.

Podden blev det första de kom att diskutera. Båda kände att det är ett bra forum för att nå ut och sprida sitt budskap, och att det blir mer verkligt att lyssna till ett samtal. Det är viktigt för dem att kunna beröra genom att berätta om det de varit med om.

– Vi vill nå människors känslor och få dem att förstå hur viktiga de är och hur viktigt det är att ta hand om sig när man blir sjuk. Det blir alltid en slags väckarklocka och man har inte all tid i världen, det har vi ju verkligen blivit varse. Vi vill gärna komma ut och prata till människor med, men det är ett bra sätt att börja med en podd för att sprida det budskap man har. En podd är också väldigt verklig och vi vill vara väldigt nakna i våra samtal och visa känslor, och det hörs när vi blir berörda, vilket vi tror är viktigt.

Förutom podden är Anna och Victoria aktiva på Instagram och Facebook, där de delar med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra i liknande situationer.

– Det är ofta det man behöver när man är sjuk, att höra att någon annan upplevt samma sak. Det är många frågor som man funderar över och det ger en trygghet att lyssna till andra med erfarenhet.

I framtiden vill de två entreprenörerna även fokusera på träning, något de båda brinner för.

– Vi vet att träning hjälper under behandlingen, samt efter. Kroppen tar mycket stryk av behandlingen så det är viktigt att ta hand om sig. Det är även en ventil att träna, både för att ge utlopp för känslor och för att få ny energi. Så vi har planer för en tjänst när det kommer till träning under behandlingen med.

Anna och Victoria har fått mycket positiv respons på podden och berättar att det värmer oerhört att veta att de faktiskt hjälper andra i samma situation och kan inspirera och sprida hopp.

– Vi har massor av idéer som vi vill förverkliga, alla har de gemensamt att vi vill vara en hand på vägen för andra som blir sjuka/är sjuka i cancer. Tyvärr är det många som blir det och då vill vi gärna få vara en vän på vägen.

 

Kontaktinformation
Anna Wahlstam, 070-144 19 44
Victoria Vestman, 073-839 91 91