eHealth Arena utökar teamet med ny projektledare

27 februari 2023 | Nyheter

Vi hälsar Elin Jonsson varmt välkommen in i gänget! Elin kommer att jobba som projektledare för Health Data Sweden, en digital innovationshubb med fokus på hälsodata, där eHealth Arena ingår tillsammans med 15 andra parter över hela landet. Läs mer om Health Data Sweden här

Hej Elin! Välkommen till eHealth Arena, vem är du?
Jag är en glad 31-åring som efter nästan 13 år i Lund återvänt till Kalmar. Tillsammans med min man, som också kommer från Kalmar, kände vi att det var dags att flytta tillbaka efter att vi blev föräldrar till en underbar liten Tyko för knappt 1,5 år sedan.

Vad gjorde du innan du började på eHealth Arena?
Jag kommer närmast ifrån en tjänst på MAX IV-laboratoriet vid Lunds universitet i Lund, en av världens främsta synkrotronljusanläggningar, där jag arbetade som näringslivskoordinator på Industrikontoret. Jag fungerade som en kontaktpunkt mellan forskarna på MAX IV och de företag som visat intresse av att göra experiment. Jag var även projektkoordinator för ett nationellt samarbetsprojekt mellan MAX IV, European Spallation Source (ESS) i Lund, och Science for Life Laboratory (SciLifeLab), med noder i hela landet, som hade som mål att öka kunskapen om och användandet av dessa storskaliga forskningsinfrastrukturer, framför allt inom life science. Dessförinnan arbetade jag på en patentbyrå i Köpenhamn som patentombud, framför allt med uppfinningar inom medicin, biologi och kemi. Jag har också en doktorsexamen i biomedicin från Lund universitet. Min avhandling handlade om kopplingen mellan meniskskador och knäledsartros.

Hur känns det att kliva in i rollen som projektledare för Health Data Sweden?
Så roligt och spännande! Jag förväntar mig att det är ett krävande men även väldigt givande jobb, där jag får möjlighet att utforska världen inom e-hälsa och hälsodata, men också att jag får lära känna en massa härliga människor, både inom regionen och utanför!

Vad gör du när du inte jobbar?
Då vi har en 1,5-åring hemma blir det inte jättemycket tid över till annat. Å andra sidan är min favoritsysselsättning att umgås med honom och göra saker med hela familjen. Det får gärna bli en tur till Skälby och hälsa på djuren, en promenad i skogen, eller bara umgås med våra respektive familjer. När möjlighet ges, läser jag gärna en bok eller ett tjockt mode- eller inredningsmagasin, eller kanske ser en film. Jag är också sporttokig, och tittar gärna på sport på TV. Favoriten är handboll, men ser även gärna på fotboll, ishockey, curling, Formel 1, det mesta alltså! Jag lyckades tajma in två OS under min föräldraledighet (vilket vi får tacka Covid för), något jag är mycket nöjd med! Nu när Covid börjar lugna sig hoppas jag också kunna komma ut och resa igen, det har jag verkligen saknat.

Elin nås på elin.a.jonsson@ehealtharena.se alt. 072-462 78 40.